Annie’s Song – Lied voor geliefden

Over het origineel
Annie's Song is een lied van de Amerikaanse singer-songwriter John Denver. Het verscheen op zijn album Back Home Again uit 1974. Op 1 juni van dat jaar werd het nummer uitgebracht als de eerste single van het album. Denver schreef "Annie's Song" als ode aan zijn toenmalige vrouw, Annie Martell Denver. "Annie's Song" werd de tweede nummer 1-hit van Denver in zowel de Verenigde Staten als Canada. In Nederland werd het nummer pas in 1976 uitgebracht, na het succes van de single "Calypso", en behaalde de tiende plaats in de Nederlandse Top 40.
Meer info:

 

Origineel

You fill up my senses
Like a night in a forest
Like the mountains in springtime
Like a walk in the rain
Like a storm in the desert
Like a sleepy blue ocean
You fill up my senses
Come fill me again

Come let me love you
Let me give my life to you
Let me drown in your laughter
Let me die in your arms
Let me lay down beside you
Let me always be with you
Come let me love you
Come love me again

Let me give my life to you
Come let me love you
Come love me again

You fill up my senses
Like a night in a forest
Like the mountains in springtime
Like a walk in the rain
Like a storm in the desert
Like a sleepy blue ocean
You fill up my senses
Come fill me again

Hertaling

je vult me met beelden
als een nacht in de bossen
als een dal in de lente
als de regen die lacht
als een warme woestijnstorm
als een slapende noordzee
je vult me met beelden
kom, vul me opnieuw

laat mij van je houden
en je mijn leven geven
in je lachen verdrinken
sterven bij je in bed
laat me hier naast je liggen
laat me altijd bij jou zijn
laat mij van je houden
en hou dan van mij

...en je mijn leven geven
laat mij van je houden
en hou dan van mij

je vult me met beelden
als een nacht in de bossen
als een dal in de lente
als de regen die lacht
als een warme woestijnstorm
als een slapende noordzee
je vult me met beelden
kom, vul me opnieuw

Artiest/Band
John Denver

Songwriter
John Denver

Eerste release
1974

Hertaler
Henk Lucas

Soort hertaling
vertaling

Datum hertaling
2017

Over de hertaling
John Denver schreef het lied binnen een paar minuten in een opwelling, terwijl hij in het Amerikaanse Aspen in een skilift zat en door de schoonheid van het landschap aan zijn vrouw moest denken. Ik vind het prachtig en het was een vreugde het te hertalen.

 

Hertaling

Er is geen beeld of geluidsmateriaal beschikbaar van deze hertaling.