Born To Be Alive – Ik wil dat jij blijft

Over het origineel
Born to be Alive is een single uit 1979 van de Franse zanger Patrick Hernandez, afkomstig van het gelijknamige album. Producent was de Belg Jean Van Loo. In 1988 is het nummer opnieuw uitgebracht onder de titel "Born to be Alive (Remix '88)". Het nummer bereikte in hitlijsten de nummer 1-positie in 16 landen en kreeg platina in Canada, goud in de Verenigde Staten en West-Duitsland en zilver in het Verenigd Koninkrijk. In de Nederlandse Top 40 behaalde het nummer de vijfde positie, de remix kwam negen jaar later niet verder dan de 21e positie.
meer info...

 

Born To Be Alive

We were born to be alive 
We were born to be alive 

Born, born to be alive, (born to be alive)
Yes, we were born born born, (born to be alive)

Time was on my side,
when i was running down the street

It was no fine fine fine
A suitcase and an old guitar
It's all i need to occupy
A mind like mine

Yes we were born, born,
Born, born to be alive, (born to be alive)
Yes, we were born born born, (born to be alive)

it's good to be alive to be alive to be alive
it's good to be alive to be alive to be alive
it's good to be alive

People ask me why I never find a place to stop
And settle down down down
I never wanted all those things
People need to justify
Their lifes lifes lifes

Chorus 4x
Born born to be alive

Ik wil dat jij blijft

Ik wil dat jij blijft, blijf
Ik wil dat jij blijft, blijf

Blijf, blijf jij lekker ding, (H:  zij wil dat ik blijf)
Jij lekker ding, blijf, blijf (H:  zij wil dat ik blijf)

Toen ik jou daar zag,
was het eerste wat ik dacht
die wordt van mij mij mij
Een mooi gebruinde kop, blond haar,  
In je strakke spijkerbroek,
Jij maakt mij blij.

Jij lekker ding, blijf, 
Ik wil dat jij blijft, (H:  zij wil dat ik blijf)
Jij lekker ding, blijf, blijf (H:  zij wil dat ik blijf)  

Ik wil dat je blijft bij mij, blijf bij mij, blijf bij mij
Ik wil dat je blijft bij mij, blijf bij mij, blijf bij mij
Wil dat jij bij mij blijft.

De meiden zijn jaloers op mij, die willen wat van jou
Toe laat hem gaan gaan gaan
Maar mooi dat dat niet doorgaat
ik hou jou heel goed vast
Je bent van mij mij mij

Refrein 4x
Blijf, ik wil dat jij blijft

Artiest/Band
Patrick Hernandez

Songwriter
Patrick Hernandez

Eerste release
1979

Hertaler
Bob de Jong

Soort hertaling
Eigen tekst - Klankrijm

Datum hertaling
Juni 2017

Over de hertaling
Komopjuh was hard toe aan een solonummer voor de dames. Daarom is de hertaling van dit nummer geschreven vanuit het perspectief van de vrouw, de heren krijgen alleen de herhaling. Deze hertaling is geschreven om te passen binnen het Komopjuh thema het leven en de liefde. LET OP, het schema van deze hertaling is anders dan het origineel, de bridge komt voor het tweede refrein, dit schema is gebruikt door Toni Lo in een cover en bevalt eigenlijk wel. (luister deze cover via Spotify)

Het origineel op YouTube

Hertaling

Er is geen beeld of geluidsmateriaal beschikbaar van deze hertaling.