Follow Me – Volg me dan

Over het origineel
Follow Me is een single van de Britse rockgroep Muse. Het is de derde single van het zesde studioalbum The 2nd law en kwam uit op 10 december 2012.
Follow Me is samen geproduceerd met Nero en bevat invloeden van Dubstep, net zoals het nummer The 2nd Law: Unsustainable van hetzelfde album. Ook bevat het nummer elementen van de twee vorige albums van Muse: Black Holes and Revelations en The Resistance.
Aan het begin van het nummer is het hartritme van de zoon van Matthew Bellamy te horen. Dit geluid heeft hij tijdens de geboorte met zijn iPhone opgenomen. Het nummer gaat volgens Bellamy over "het hebben van een baby en wat er allemaal bij komt kijken".

Follow Me

When darkness falls
And surrounds you
When you fall down
When you're scared
And you're lost
Be brave
I'm coming to hold you now
When all your strength has gone
And you feel wrong
Like your life has slipped away

Follow me
You can follow me
And I
I will not desert you now
When your fire's died out
No one's there
They have left you for dead

Follow me
You can follow me
I will keep you safe
Follow me
You can follow me
I will protect you

I won't let them hurt
Hurt you, no
Ooh yeah
When your heart is breaking

You can follow me
You can follow me
I will always keep you safe
Follow me
You can trust in me
I will always protect you, my love

Feel my love
Feel my love

Volg me dan

Wanneer de nacht
Aan komt sluipen
En als je valt
Of ben je bang
En verdwaald
Wees sterk
Ik zal snel naar jou toe gaan
Als al je kracht vervloog
En als het voelt
Of de afgrond om je roept

Volg me dan
Kom en volg me dan
En ik
Ik zweer ik verlaat je nooit
Is het vuur gedoofd
Niemand blijft
En je ligt daar voor dood

Volg me dan
Kom en volg me dan
Veilig ben je hier
Volg me dan
Kom en volg me dan
Kom, ik bescherm je

En wie zal je pijn
Pijn doen Nie
-mand nee
Scheurt je hart aan flarden

Kom en volg me dan
Kom en volg me dan
Altijd ben je veilig hier
Volg me dan
En vertrouw op mij
Ik bescherm je eeuwig, mijn lief

Voel je dat?
Voel je dat?

Artiest/Band
Muse

Songwriter
Matthew Bellamy

Eerste release
2012

Hertaler
Marcel Stijbosch

Soort hertaling
vertaling

Datum hertaling
2021

Over de hertaling
Toen wij  met voorbereidingen van “StiMuLie goes Dutch” begonnen vroeg de bassist van ons begeleidingscombo mij of ik het nummer “Follow me” van Muse wilde vertalen. Ik bekeek de tekst en wilde in eerste instantie weigeren. Qua tekst is het nummer niet heel uitdagend, qua muziek en zang is het des te uitdagender. Ik had niet het idee dat iemand het ooit zou gaan zingen. Twee dingen overtuigden mij. Ten eerste bood de bassist aan dat het nummer zelf te zingen en hij voegde het detail toe dat het ritme dat je aan het begin van het nummer hoort het hartritme van de schrijvers ongeboren kind is.

Het origineel op YouTube

Hertaling

Er is geen beeld of geluidsmateriaal beschikbaar van deze hertaling.