One Day I’ll Fly Away – Ooit vlieg ik verder dan

Over het origineel
"One Day I'll Fly Away" is een nummer van de Amerikaanse zangeres Randy Crawford. Het verscheen op haar album "Now We May Begin" uit 1980. Dat jaar werd het lied uitgebracht als de derde en laatste single van het album. "One Day I'll Fly Away" is geschreven door Joe Sample en Will Jennings en geproduceerd door Sample, Wilton Felder en Stix Hooper.  In Nederland behaalde de single de nummer 1-positie in zowel de Top 40 en de Nationale Hitparade en in Vlaanderen werd het eveneens een nummer 1-hit in de BRT Top 30. "One Day I'll Fly Away" is gecoverd door diverse artiesten.
Meer info:

 

Origineel

I'll make it alone
When love is gone
Still you made your mark
Here in my heart

One day I'll fly away
Leave your love to yesterday
What more can your love do for me?
When will love be through with me?

I follow the night
Can't stand the light
When will I begin.
My life again?

One day I'll fly away
Leave your love to yesterday
What more can your love do for me?
When will love be through with me?

Why live life from dream to dream?
And dread the day that dreaming ends?

One day I'll fly away
Leave your love to yesterday
What more can your love do for me?
When will love be through with me?

Why live life from dream to dream?
And dread the day that dreaming ends?

One day I'll fly away
Fly away
Fly away
Fly away

Hertaling

ik kan 't alleen
liefde verdween
wat bleef er voor mij?
een wond erbij

ooit vlieg ik verder dan
dan jouw liefde komen kan
wat wou nou jouw liefde nog?
wat wil nou de liefde toch?

ik blijf uit 't zicht
en mijd 't licht
wanneer, oh wanneer
durf ik 't weer?

ooit vlieg ik verder dan
dan jouw liefde komen kan
wat wou nou jouw liefde nog?
wat wil nou de liefde toch?

waarom steeds van droom naar droom?
en bang zijn voor de pijn die komt?

ooit vlieg ik verder dan
dan jouw liefde komen kan
wat wou nou jouw liefde nog?
wat wil nou de liefde toch?

waarom steeds van droom naar droom?
en bang zijn voor de pijn die komt?

ooit vlieg ik verder dan
verder dan
verder dan
verder dan

Artiest/Band
Randy Crawford

Songwriter
Joe Sample, Will Jennings

Eerste release
1980

Hertaler
Henk Lucas

Soort hertaling
vertaling

Datum hertaling
2016

Over de hertaling
Als een relatie kapot gaat blijft de pijn en het verlangen, dat wat gebeurd is zo ver mogelijk achter je te laten. Dit lied beschrijft dit verlangen in de tekst, terwijl het verdriet in de muziek te horen is.

Hertaling

Er is geen beeld of geluidsmateriaal beschikbaar van deze hertaling.