While My Guitar – Als mijn gitaar

Over het origineel
While My Guitar Gently Weeps  is een nummer geschreven door George Harrison van The Beatles. Het verscheen op de dubbel-lp The Beatles (ook wel The White Album genoemd). The Beatles namen het nummer meerdere keren op. Harrison ook over de beste versie echter niet tevreden. Op 6 september 1968, tijdens een rit van Surrey naar Londen, vroeg Harrison aan Eric Clapton of hij een gitaarsolo wilde toevoegen aan het nummer. Na aanvankelijke tegenstand heeft hij dat gedaan, en werd dit nummer een iconisch gitaarnummer.
meer info...

While My Guitar Gently Wheeps

I look at you all, see the love there that's sleeping
While my guitar gently weeps
I look at the floor and I see it needs sweeping
Still my guitar gently weeps      

I don't know why nobody told you
How to unfold your love
I don't know how someone controlled you
They bought and sold you

I look at the world and I notice it's turning
While my guitar gently weeps
With every mistake we must surely be learning
Still my guitar gently weeps

[Instrumental break]

I don't know how you were diverted
You were perverted too
I don't know how you were inverted
No one alerted you

I look at you all, see the love there that's sleeping
While my guitar gently weeps
Look at you all …………………….
Still my guitar gently weeps

Als mijn gitaar voor jou zingt

Volmaakt mijn geluk, nu ik hier zit te spelen
Als mijn gitaar voor mij zingt
Mijn rijk bezit, gaat mij nimmer vervelen
Nu mijn gitaar voor mij zingt

Dit instrument, is mij gegeven
Ik besta voor- mu- ziek
Zonder gitaar, kan ik niet leven
Ook niet heel e-ven- tjes

Gelukkig wij twee, wil ik dit met jou delen
Als mijn gitaar voor jou zingt
Je kan op zo’n snaar, mooi de liefde bespelen
Nu mijn gitaar voor jou zingt

Instrumentaal

Dit instrument, is mij gegeven
Ik besta voor- mu- ziek
Zonder gitaar, kan ik niet leven
Ook niet heel e-ven- tjes

Ik speel het weer klaar, door de snaren te strelen
Als mijn gitaar zachtjes zingt
Muziek maakt ons blij, ja geluk kan je delen          
Nu mijn gitaar zachtjes zingt.

Artiest/Band
The Beatles

Songwriter
George Harrison

Hertaler
Bob de Jong (oktober 2019)

Over de hertaling
Harrison werd tot het schrijven van dit nummer geïnspireerd toen hij de I Ching las. Dit boek was, volgens Harrison, gebaseerd op het Oosterse concept dat alles overal van afhankelijk is, in tegenstelling tot de Westerse opvatting dat alles slechts toevallig is. Daarmee besloot hij een liedje te schrijven op basis van de eerste woorden die hij zou lezen zodra hij een willekeurig boek open zou slaan. Deze woorden waren "gently weeps" en hij begon meteen met het schrijven van het nummer.

Helaas werkt het voor de Hertaler zo niet, en omdat het een echt nummer voor gitaristen is, werd het een ode aan de gitaar en de gitaristen.

Het origineel op YouTube

Hertaling

Er is geen beeld of geluidsmateriaal beschikbaar van deze hertaling.